Ambities en aanbod

In onze school hebben wij een eigen peuterschool ‘Duinroosje’. De collega’s van de peuterschool en de basisschool werken nauw samen. Zo is de doorgaande lijn gewaarborgd. Het beleid, schoolplan, professionalisering zijn o.a. zaken die we gezamenlijk oppakken. Goede voorbeelden zijn het vroeg aanleren van de Engelse taal en de gedragsmethode PBS.

Voor jonge kinderen is samen spelen en spelenderwijs leren erg belangrijk als voorbereiding op het basisonderwijs. Het ontmoeten van andere kinderen, veel bewegen (grove motoriek), creatief bezig zijn (fijne motoriek) zijn dingen die bijna vanzelfsprekend zijn, maar op een peuterschool al meer ritme en structuur krijgen. Daarnaast wordt er al spelenderwijs gewerkt aan de taalontwikkeling.

Reacties zijn gesloten.